Home

Despre

Din 1982, deține o catedra la Conservatorul „Antonio Scontrino” din Trapani, o secție separată a Conservatorului  „V. Bellini” din Palermo.

Din 1990 a organizat, la sediul Conservatorului din Trapani, diverse conferinţe pe teme de cercetare muzicologică cu cei mai importanţi muzicologi, experţi muzicali, concertişti, profesori universitari din conservatoare şi universităţi străine, precum Conservatorul din Berna, Universitatea de Muzică din Viena, Universitatea „La Sapienza” din Roma și Universitatea „Sorbona” din Paris.

Din 2001 până în 2011 a organizat evenimente mari în Sicilia, Vatican, Roma etc., cu artiști precum Alberto Veronesi, Enrico Bertolino, Denis Pascal, Marco Scano, Ilija Marinkovic, Franco Maggio Ormezowsky și alții.

În septembrie 2009, la Roma, in Sala Petrassi a Auditoriumului Parco della Musica, a pus în scenă spectacolul „Almanahul presupuselor morți” pe texte de Roberto Alaimo și muzică originală de Marco Betta, în colaborare cu Academia de Artă Dramatică „Silvio D ‘Amico” din Roma și ISIA din Urbino, cu participarea extraordinară a actorului Roberto Herlitzka și a lui Nando Dalla Chiesa.

În 2011 și 2012 a coordonat și organizat IP -urile Erasmus „Mediterranean Sound Festival” și „Focus Jazz & Movie Music”, cu participarea profesorilor și studenților din alte instituții din Grecia, Franța, Malta, Spania și Turcia.

Din 1985 până în 2004 a fost director artistic al Concursului Internațional de Muzică de Cameră, înființat de Provincia Trapani, iar din 1986, membru al Fédèration Monde des Concours Internationaux de Musique de Genève.

Din 1994 până în 2000 a fost membru al Juriului Internațional Rai pentru selecțiile Orchestrei Europene (ECYO).

Din 2015 face parte din Comisia de Relații Internaționale a Conservatorului „Santa Cecilia”, promovând cooperarea europeană și internațională, care se realizează grație nivelului calitativ al studenților, permițându-le acestora să aibă experiențe concertistice eficiente, interacționând cu realitățile culturale străine. Din 2016, în cadrul EUNIC (Institutele Naționale de Cultură ale Uniunii Europene), este implicată în proiectul „Europa in Musica”.

A aparut prima dată în public la vârsta de opt ani și-a încheiat studiile la optsprezece.

Studentă a lui Sergio Perticaroli, și-a perfecționat repertoriul solo cu Carlo Zecchi și repertoriul cameral cu Jean Fournier, participând la Academia din Salzburg, Austria.

După absolvire, a concertat pentru importante asociații și fundații din Europa și America, cântând de mai multe ori în săli de concerte prestigioase precum Mozart Grosse Saal și Wiener Saal, Salle Pleyel, Bavaria Klassik, Laeiszhalle, Music Center, Di Kirchner, Cafè de los Angelitos (Argentina), Sala Conservatorului din Caen, atât ca solista, cât și  ca membra în ansambluri camerale, alaturi de muzicieni de renume internațional, precum Helmut Zangerle, Cornelius Hermann, Marianne Berendth, Giovanni Sollima, Aldo Bennici.

Concertează frecvent cu  violonista franco-argentiniana Marianne Berendth. abordand un repertoriu  repertoriu, de la clasic la contemporan.

Despre ea au scris ziare celebre precum Le Monde, De Telegraf, Suddeutsche Zeitung, El Pais, Corriere della Sera, La Repubblica și alte ziare naționale.

În 1997 a primit Premiul Federației Italiene UNESCO, cu motivația: „Pianist foarte talentat”.

În 1998 a primit premiul „Paul Harris Fellow” de la Fundația Rotary International

„ în semn de apreciere și recunoaștere a contribuției sale tangibile și semnificative în

promovarea culturii muzicale în lume”.

Din 2012,  este manager de proiecte artistice, in colaborare  cu ambasade și institute culturale străine, precum si organizator  de stagiuni muzicale pentru tinerele talente, provenite din tari europene și non-europene, in cadrul  Conservatorului „Santa Cecilia” unde își continuă si activitatea didactică.

În 2023 a fost profesor invitat la universități importante din Republica Chineza pentru a susține o serie de Masterclassuri  în diverse orașe.